Geluidswering & Wanden

Geluidswering & Wanden

Muren gebouwd met steenkorven kunnen van binnen worden voorzien van een “geluidskern” bestaande uit cement/zand waardoor deze schanskorf muren extra zwaar worden, veel massa krijgen en zo bijzonder effectief worden in het absorberen van geluid.

Omdat ze poreus gestructureerd blijven, bieden ze prima mogelijkheden voor begroeiing door de aanwezige vegetatie. Hierdoor zullen ze volledig in het landschapsbeeld worden opgenomen. De steenkorven zijn van milieuvriendelijke materialen gemaakt waardoor ze ook gerecycled kunnen worden.

Deze innovatie bouwtechniek wordt niet alleen gebruikt in de weg- en waterbouw voor taludbescherming, geluidswallen en water- en grondkeringen, maar tegenwoordig ook als erfafscheiding. Deze moderne schutting biedt oneindig veel creatieve mogelijkheden voor een bijzondere maar natuurlijk ogende tuin.

 

Muren gebouwd met steenkorven kunnen van binnen worden voorzien van een geluidskern bestaande uit cement/zand waardoor ze zo bijzonder effectief worden in het absorberen van geluid.