Grondkering & Oevers

Schanskorven in de civiele techniek

Erosiebestrijding aan waterkanten is de oorspronkelijke toepassing van de gevlochten steenkorf. Doordat ze ondanks hun gewicht en massa poreus en waterdoorlatend zijn, vormen ze een ideale bescherming voor elke oever. Doordat bij de toepassing van schanskorven gewerkt wordt met natuurlijke materialen, blijven flora en fauna onbelemmerd. Dit is voor veel ontwikkelaars en aannemers dé reden om de schanskorven van steenkorven BV te gebruiken om een grondkering te bouwen.

Bij dijken, taluds en damvoeten vormen steenkorven de perfecte versterking. Met hun gewicht zorgen ze voor stabiliteit en een duurzame verankering in de omgevingsgrond. Dit wordt bijvoorbeeld bereikt d.m.v. gecombineerde “wapening” van deze omgevingsgrond.

Voor mogelijkheden naar steenkorven kunt u ons telefonisch bereiken. Ook reageren wij binnen 24 uur op uw mail! Wilt u op korter termijn een reactie ontvangen dan kunt u ons bereiken op: +31 6 30 917 870 of +31 6 53 968 616.

 

 

Erosiebestrijding aan waterkanten is de oorspronkelijke toepassing van de gevlochten steenkorf. Bij dijken en taluds en damvoeten vormen steenkorven de perfecte versterking.